Ευρωεκλογές 2009


Στις 7 Ιουνίου 2009, οι Έλληνες πολίτες, καλούνται, κάτω από το σύνθημα "Έχεις Λόγο - Ψήφισε!" να ψηφίσουν για τους 22 Έλληνες ευρωβουλευτές που θα τους αντιπροσωπεύσουν κατά την περίοδο 2009 - 2014. Εδώ μπορείτε να δείτε τον κατάλογο με τους Έλληνες ευρωβουλευτές.
Φέτος, οι Ευρωπαίοι πολίτες, άλλων χωρών που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει τον Ιανουάριο που μας πέρασε, έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων ή των κοινοτήτων που διαμένουν, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και να ψηφιστούν.

Τι μου άρεσε:
Σύμφωνα με το δικαίωμα που παρέχεται, για τη δυνατότητα ψήφου σε ευρωπαίους πολίτες άλλων χωρών, που κατοικούν στην Ελλάδα, αυτοί, μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να τους αντιποσωπεύουν Έλληνες ευρωβολευτές, ή ευρωβουλευτές από τους εκλογικούς καταλόγους των χωρών τους. Καλό!

Στη Σουηδία, οι "διαδικτυακοί" πειρατές, σχημάτισαν το "Κόμμα των Πειρατών". Αποτελείται από 20 υποψήφιους. "Εάν οι πολιτικοί θέλουν να εμποδίσουν την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των πολιτών, πρέπει να βελτιώνουν συνεχώς τα μέσα παρακολούθησης, αφού όταν οι αρχές κλείνουν ένα site που επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων, κάποιο άλλο ξεπετάγεται στη θέση του" δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Κρίστιαν Εγκστρομ. Η συνέχεια στο in.gr.
Αν βγουν στις εκλογές, λέτε το θέμα με τον tracker Pirate Bay, να κλείσει? Μακάρι! Εγώ τους ψηφίζω πάντως!

Tι μου έκανε εντύπωση:
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μεγάλος θα είναι ο αριθμός των κατοίκων της χώρας μας, οι οποίοι κατάγονται από άλλες χώρες, που θα αποφασίσουν να ψηφίσουν Έλληνες ευρωβουλευτές! Δεν μου μου φαίνεται λογικό, ή μας δουλεύουν, ή οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα, ή στις χώρες τους, τα πράγματα είναι χειρότερα από εδώ... Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Απορώ δεν βλέπουν κάθε μέρα στην TV τι γίνεται? Εκτός και αν δεν ξέρουν καθόλου ελληνικά, οπότε πάω πάσο.

Πληροφορίες:
Για πληροφορίες που αφορούν τις Ευρωεκλογές, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο site που έχει δημιουργηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο μάλιστα είναι μεταφρασμένο σε 22 γλώσσες (λογικό).
Εδώ, μπορείτε να γράψετε τα σχόλιά σας για κάποιο θέμα που αφορά το Ε.Κ. Έχει συμμετοχή από αρκετές χώρες, γιατί όχι και από εμάς!

Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!

Blogger Template by Blogcrowds